شنبه ۲ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۷:۱۷
۰ نفر

گروه اقتصادی- علی ابراهیمی: سیاستگذاری نادرست در بازار شیر و لبنیات موجب شده که هر روز مصرف‌کنندگان با شرایط و قیمت جدیدی در این بازار مواجه باشند.

لبنیات

به گزارش همشهری، نزدیک یک سال است که مصرف‌کنندگان از نزدیک شاهد افزایش پی‌درپی ‌قیمت‌ها، کاهش متناوب کیفیت محصولات و رواج پدیده‌ کم‌فروشی در بازار محصولات لبنی بوده و مجبور هستند که خود را با این شرایط هماهنگ کنند. در تازه‌ترین تحول و با افزایش مجدد قیمت شیر و لبنیات، به‌نظر می‌رسد که باز هم باید مصرف‌کنندگان پرداخت‌کننده هزینه اصلی این افزایش باشند چه اینکه خبرها حاکی از تسلیم شدن دولت به خواست‌ واحدهای دامی و لبنی است.

بررسی افزایش قیمت شیر خام و فراورده‌های لبنی بیانگر رشد بی‌رویه رسمی و غیررسمی این محصولات است به‌نحوی که نرخ شیر خام از 530 تومان در سال گذشته به 630‌تومان در پایان سال 90 افزایش یافته و اکنون نیز زمزمه‌های افزایش این نرخ به 830‌تومان به گوش می‌رسد. از سوی دیگر نرخ انواع شیر پاستوریزه و لبنیات که پیش از این افزایش رسمی 40‌ درصدی را تجربه کرده است اکنون از کنترل خارج شده و روزانه تغییر می‌کند به‌نحوی که نرخ هر بطری یک لیتری شیر پاستوریزه که پیش از این 950‌ تا هزار و 150‌تومان در نوسان بود اکنون به هزار و 450 تا هزار و 500‌تومان افزایش یافته و مسئولان همچنان از جریمه متخلفین و تشدید برخوردهای نظارتی خبر می‌دهند. قیمت برخی انواع دیگر فراورده‌های لبنی مانند بستنی، خامه، کره و انواع پنیر نیز خودسرانه افزایش یافته و این امر کاهش شدید سرانه مصرف شیر و لبنیات را موجب شده است.

احتمال افزایش نرخ شیر خام

فشار گرانی لجام گسیخته نرخ شیر و لبنیات بر دوش مردم به‌ویژه اقشار کم درآمد در حالی روز به روز افزایش می‌یابد که اغلب مسئولان دولتی این افزایش قیمت‌ها را غیرقانونی و تخلف خوانده و از برخورد با متخلفین خبر می‌دهند اما عرضه‌کنندگان شیر و لبنیات نیز در واکنش به این اظهارات روز به روز نرخ مندرج روی بسته‌بندی محصولات خود را افزایش داده و زمزمه‌های احتمال افزایش مجدد قیمت این محصولات به گوش می‌رسد.

در حالی که نشست پنجشنبه هفته گذشته ستاد تنظیم بازار برگزار نشد، معاون برنامه‌ریزی استانداری تهران با اشاره به جلسه روز گذشته دامداران و کارخانه‌های لبنی در استانداری تهران برای بررسی وضعیت قیمت شیر و لبنیات به خبرنگار ما گفت: در این نشست بحث افزایش قیمت‌ها مطرح نیست بلکه هدف آن است تا علت افزایش خودسرانه قیمت‌ها در جلسه‌ای با حضور تولید‌کنندگان بررسی شود.

نعمت‌الله ترکی با بیان اینکه بررسی شاخص‌های تعیین قیمت توسط کارشناسان استانداری نشان می‌دهد که قیمت تمام شده تولید شیر خام از بهمن ماه سال گذشته تا‌کنون افزایش نیافته و از سوی دیگر سازمان حمایت نیز هرگونه افزایش رسمی قیمت‌ها را رد می‌کند که با این شرایط هر گونه افزایش نرخ شیر و لبنیات تخلف محسوب می‌شود.

وی فروش شیر خام به نرخ بیش از 630‌تومان توسط دامداری‌ها را تخلف دانسته و گفت: درصورتی که افزایش قیمتی در نهاده‌های تولید شیر خام صورت گرفته باشد باید تولید‌کنندگان شیر مستندات خود را بهمن یا اسفند سال گذشته ارائه می‌کردند تا بررسی شود.

کد خبر 167275
منبع: همشهری آنلاین

پر بیننده‌ترین اخبار اقتصاد كلان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز